DZSUNGELMÁNIA A NAPPALIBAN

A nyár közeledtével szinte állandóan a természetbe vágyunk, hol a tengerhez, hol az erdőbe, a lényeg, hogy kint legyünk – ha ezt nem is tehetjük meg, szerencsére a növényeket sokféleképpen bevarázsolhatjuk otthonunkba!

Mondhatnánk, hogy semmi új nincs a nap alatt, hiszen a növényminták folyton vissza-visszatérnek a lakberendezésben uralkodó trendekbe, de ha alaposabban szemügyre vesszük őket, láthatjuk, hogy mindig kerül némi újdonság, friss csavar a jellemző stílusjegyek közé. Idén például a finom, rendezett kertek helyett egyenesen a trópusokon érezheti magát, aki beszerez néhányat a legújabb kiegészítőkből.

Vissza a természetbe!

Kimért finomkodás helyett érdemes most kicsit előcsalogatni ösztönös énünket – legalább szezonálisan, a jó időben legyünk kicsit merészebbek, és inspirálódjunk a buja indákkal átszőtt, harsány színekben pompázó, hatalmas méretű pálmaleveleket, trópusi növényeket ábrázoló mintákból!
Hangulatunkra és munkakedvünkre egészen biztosan jó hatással lesz a vérfrissítés, hiszen az élénk színek nem csak vidámabbá varázsolják a környezetet, de cselekvésre is késztetnek.

Így alkalmazza!

Könnyű túlzásba esni, ezért célszerű kiválasztani helyiségenként egy területet, ahol a feltűnő minták érvényesülni tudnak. A nappaliba legjobb díszpárnákon, takarókon becsempészni, az étkezőbe tányéralátéten, a hálószobában viszont lehetünk bátrabbak – válasszunk erőteljes tapétát, képet az egyik falra, csak arra figyeljünk, hogy ne az ággyal szembe tegyük fel, mert a nyüzsgő mintázat megzavarhatja az elalvás előtti relaxációt. Íróasztalunk és az iroda se maradjon ki, csodás naptárakkal, jegyzettömbökkel feldobhatjuk a komoly környezetet.

 

Mivel használjuk?

Fonott bútorokkal, sok fehérrel, vagy finomabb színű, egyszerű és természetes, például len alapanyagú textilekkel, de néhány színben illeszkedő csíkos, pöttyös darab sem fog kilógni a sorból – a többi kis virágos, klasszikus darabot viszont tegyük el a következő évszakra!

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!
A következők is érdekesek lehetnek