EGY FEDÉL ALATT A MUNKA ÉS A FITNESZ

A multinacionális és nagyvállalatok egyre inkább előtérbe helyezik a munkavállalók elégedettségét, amelyet kellemes, kreatív munkakörnyezettel, valamint szolgáltatások sokaságával próbálnak elősegíteni. Ennek egyik eszköze ma már a „házon belüli” sportolási lehetőség.

A munkahelyi sport előnyeivel sokan foglalkoztak már, amit az utóbbi idők tapasztalatai is alátámasztanak. Ma egy A+ kategóriás irodaház alapfeltétele a biciklitároló, öltöző és zuhanyzó, amely a sportos munkába járást segíti elő. Az sem lehet ürügy, hogy izzadtan, kimelegedve érkezünk a munkahelyünkre, hiszen minden körülmény adott a felfrissüléshez.

Rengeteg lehetőség

Sorra jelennek meg a sportlétesítmények, fitnesztermek a meglévő és új épületekben is. Szerencsére a cégek is kezdik felismerni ennek fontosságát, és olyan épületet igyekeznek választani, ahol akár házon belüli testmozgásra is van lehetőség. Ezekben az irodaházakban az ott dolgozóknak lehetőségük nyílik akár ebédszünetben, munka előtt vagy munka után igénybe venni ezeket a szolgáltatásokat, ez pozitívan hat az egészségükre, ezáltal munkahelyi teljesítményükre is.

Lassan tehát elmondható, hogy aki nem kibúvókat keres, hanem valóban szeretne munka mellett egészségesebben élni, sportolni, annak ma már minden lehetősége megvan rá! Magyarországon szerencsére a cafeteria rendszer is szorgalmazza, hogy a munkavállalóknak kedvezményes sportolási lehetőséget is biztosítsanak.

Az A kategóriás irodaházak egyre jobban vizsgáznak. Az idén eddig két fitneszközpontot adtak át.

Jól vizsgáznak

Az A kategóriás irodaházak egyre jobban vizsgáznak. Idén eddig két új fitneszközpontot adtak át: januárban nyitotta meg kapuit az Átrium Parké, de szintén most nyílt a GE belső használatú edzőterme a Váci Greensben. A Duna Tower irodaház egy egész különleges rendezvénnyel próbálja mozgásra bírni az ott dolgozókat: rendszeres lépcsőfutást szerveznek a 18. emeletre.

A fitnesztermek nagy része nem csak az adott irodaház munkavállalói számára elérhető, általában a nagyközönség előtt is nyitva vannak, így egy-egy adott épület ismertségét vagy akár megítélését is növelik.

Az irodaházakon belüli sportolási lehetőség a zöld minősítő rendszerek miatt is fontos a bérbeadóknak. A pontozás során a well-being fontos tényezővé nőtte ki magát. Sőt, a nálunk csak tavaly óta bevezetett WELL Building Standard (WELL) már egy olyan holisztikus minősítési rendszer, ahol az épületek tervezése során a legfontosabb az emberek egészsége és jólléte. A WELL 7 faktoron keresztül vizsgálja az épített környezetet: levegő, víz, egészséges táplálkozás, természetes fény, fitnesz, kényelem és szellemi frissesség.

Sportos irodaházak Budapesten

Buda: MOM Park Offices, Bécsi Corner, Szépvölgyi irodapark
Pest, Váci út: center Point, River estates, Átrium Park, Váci Greens, Madarász Irodapark, Gateway
Pest, Belváros: bank center, Central Udvar, Corvin Irodaházak, Roosevelt, Oktogon Ház
Pest, egyéb: Millennium Towers, Hermina Towers, Lurdy ház, R70, Spirál Irodaház

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!
A következők is érdekesek lehetnek