MEDITERRÁN FUVALLAT

Nyaralás alatt teljesen rabul ejtette a csodás déli hangulat? Akkor van egy jó hírünk! Megmutatjuk, hogyan varázsolhat otthonra is hasonlót – amit akár egész évben kiélvezhet!

Sokan, tévesen, rengeteg narancssárgával, terrakotta burkolattal és cirkalmas, kovácsoltvas kiegészítőkkel azonosítják a mediterrán lakberendezés stílusjegyeit – a dél-spanyol és olasz villákra valóban jellemző ugyan, hogy előszeretettel alkalmazzák az előbbieket, de általában lényegesen kisebb mennyiségben. Könnyű ugyanis túlzásba esni, ami sajnos nem vezet igazán kifinomult végeredményhez – az ördög ezúttal is a részletekben rejlik, mutatjuk, hogyan helyezze el otthon őket!

Hajtson a kényelemre!

A mediterrán hangulat legnagyobb ellensége, ha túlgondoljuk a dolgot – a déli népek temperamentumát ellesve vegyük lazán otthonunk kialakítását!

A decens és elegáns villák helyett jobb, ha inkább a görög és horvát kis ékszerdobozok mintáját követjük, ahol a praktikum és az egyéni igények a meghatározók.

Arrafelé jellemzőek például a nagy közösségi terek, ahol a népes család együtt főzhet, beszélgethet, sziesztázhat, szóval a lényeg, hogy a végén a lehető legnagyobb kényelemben érezzük majd magunkat.

Így alkalmazza!

Először is felejtsük el a narancssárga festéket, és hagyjuk, hogy a melegséget a napfény varázsolja otthonunkba – a legautentikusabb a hófehér falszín lesz, szavazzunk arra! A nagy minták és tapéták nem jellemzők arrafelé, ezért legfeljebb egy-egy olyan kis területen alkalmazzuk, mint például a könyvespolc hátfala, vagy néhány fiók előlapja (ezt a feladatot egy ügyes asztalos könnyedén megoldja). Érdekes felületek kialakításához használjunk néhány mázas csempét vagy mintás cementlapot a fürdőben, konyhában!

Mivel használjuk?

Minél több természetes anyag kerüljön a lakásba – jöhet a lenvászon, a fonott vagy hajókötélből készült ülőpárnák, rattan és más fabútorok! A kiegészítőknél nyugodtan engedjük el a fantáziánkat, csíkokat minden mennyiségben használhatunk, ahogy a kék, a fehér, a homok és meleg, barna árnyalatokat, amibe egy kis csillogás és narancs fénypont is belefér. A kovácsoltvasat sem kell száműzni, de inkább modern mécsestartók, lámpák formájában keressük őket. És persze a következő nyaralásról hozzunk haza pár helyi szuvenírt is!

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!
A következők is érdekesek lehetnek