Védje ingatlanát az árvíztől mobilgáttal, egyszerűen!

A közelmúltban átélhettünk olyan felhőszakadást is, amely következtében közel 8 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kár pedig majdnem 1,3 milliárd forint volt. Árvízveszélynek kitett épületek és területek hatékony védelmére szolgálnak egyes gyártók mobil árvízvédelemi eszközei, amelyek alkalmasak ablakok, ajtók vagy kapuk gyors víz elleni lezárására, valamint a partközeli vagy azzal határos területek védelmére. E könnyű és jól tárolható rendszerek segítségével egyszerűen és gyorsan védhetjük ingatlanjainkat.

A közelmúltban történt szélsőséges időjárás és az árvíz közel 8 ezer kárbejelentéssel járt, illetve kb. 1,2-1,3 milliárdos kárt okozott a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által közzétett friss adatok szerint. Az éghajlat folyamatos változása miatt manapság érdemes felkészülni az ilyen és hasonló szélsőséges időjárási viszonyokra. A károk legnagyobb részét a felhőszakadást követő árvíz okozta.

Ha jön a víz, szerelje fel saját kezével, egyszerűen!

A mobil árvízvédelmi rendszerek telepítése minimális előzetes szakmai munkálatot igényelnek, amihez segítség kellhet: mindössze rögzítőprofilokat, illetve padlóhüvelyeket kell a teherbíró alapban fixen rögzíteni. Árvízveszély esetén már nem lesz szükségünk segítségre, hiszen csupán annyi a dolgunk, hogy a beépített tömítésekkel ellátott speciális gátgerendákat becsúsztassuk a rögzítőprofilokba vagy a rögzítőoszlopokba.

A gátgerendák védőfalként történő felépítése nútféderes rendszerben történik. A gerendák egy feszítőelemmel felülről rögzítendők, megakadályozva ezzel a felúszást. Áradáskor tovább nő a fal stabilitása a vízszint emelkedésével, amikor a gátgerendák megtelnek vízzel. A gátgerendák szigeteléséről cserélhető, speciális szivacsgumi tömítések gondoskodnak. A védőfal hossza szükséges szerint növelhető és a kellő magassághoz igazítható (a már meglévő védőfalak vészhelyzetben még magasabbra emelhetők).

Védje meg otthonát és akár kertjét is!

Ha otthonunkat szeretnénk védeni, a rögzítőprofilokat a tartófalba, a fal mögé vagy elé kell fixen beszerelni. Bevetéskor a gátgerendákat mindkét oldalon be kell csúsztatni a rögzítésbe, és felülről rögzíteni a feszítőelemmel. A könnyű és robusztus speciális profilok hatékony objektumvédelmet tesznek lehetővé. A rendszer gyorsan bevethető, könnyen tárolható, és azt nagyon kis erőkifejtéssel, szükség esetén egy ember is felszerelheti.

Az árvízveszélynek kitett külső részek, akár kertek védelme védőfalakkal történik, amelyek a nyílt terepen elhelyezett padlóhüvelyek segítségével állíthatók fel. Ezek az árvíz elleni védőfalak akár új létesítményként, akár meglévő gátak megemelésére is felhasználhatók. Bevetéskor a rögzítőoszlopokat (támaszokat) a süllyesztett padlóhüvelyekben kell rögzíteni, majd be kell csúsztatni a gátgerendákat. A rögzítőoszlopok később könnyen eltávolíthatók, és a padlóhüvelyek lezárhatók fedőlappal. A védőfal magassága bármikor hozzáigazítható a vízálláshoz.

Extra tipp:

Ha mobilgátat keresel, érdemes alumíniumból választanod, hiszen az ezen anyaggal készült gátgerendák, a rögzítések és a feszítőelemek törés- és rozsdaállóak, könnyűek, időjárásállóak, és egyáltalán nem igényelnek karbantartást. A PREFA Hungária Kft. termékei között ezt is megtalálhatod!

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!
A következők is érdekesek lehetnek