ÜNNEPELJÜK AZ ÉV SZÍNÉT!

2017-ben a lombzöldet választották az év színének, és a nyárnál keresve sem találnánk jobb évszakot ennek megünneplésére – megmutatjuk, hogyan csempészhetjük otthonunkba!

A zöld árnyalatok mindig is népszerűek voltak a lakberendezésben – akár a harsány lime-ra, akár az elegáns smaragdzöldre szavazunk, többségünk megnyugtatónak, harmonikusnak látja ezt a színt, viszont távolról sem érzi unalmasnak az adott helyiséget. Ráadásul könnyű vele bánni, bátran használhatjuk nagyobb felületeken is, és nincs ez másképp az idei nagymenővel, a lombzölddel sem.

A zöld középút

A sárgászöld árnyalat igazán hálás szín – kellemesen üde, mégsem túl hivalkodó, így tökéletes arra, hogy a modern otthonoktól kezdve egészen a klasszikus enteriőrökig egy kis nyári frissességet varázsoljon a lakásba. Mindenhez könnyedén illeszthető, és nem mellékesen, most óriási kiegészítő-választékot találunk a boltokban ebben a színben, így mindenképp keressünk néhány különleges darabot (vázát, szobrot, képkeretet), ami akkor is kint maradhat, ha a következő évszakban új hangulatot alakítunk ki.

Így alkalmazza!

Falra, főleg hálószobába világosabb árnyalata kerüljön, de legjobb, ha vagány tapéta formájában használjuk – ízlésünknek megfelelően választhatunk divatos trópusi, de klasszikus barokk mintájút is, ha az alapszíne a lombzöld. Gyerekszobába is remek választás, pláne, ha kisfiú és kislány egy szobán osztozik, hiszen a rózsaszín, illetve kék kiegészítők is nagyon jól passzolnak hozzá, az alapárnyalat viszont megteremti az egységet.

Platinum diszperziós beltéri falfesték – pázsitfű 7,5 l (9 999 Ft) – www.obi.hu

Mivel használjuk?

Kevésbé bátrak szürkével, fehérrel törjék meg a harsány színt, és ahelyett, hogy nagy felületen használnák, inkább a különböző textúrákkal játsszanak! Csodásan fog mutatni például, ha homokszínű kanapénkat sima len, szövött, kötött, bőrhatású, de kivétel nélkül egyforma zöldben pompázó párnák díszítik. Mivel ez a szín természetközeliséget sugall, a fonott, len és fabútorok jól mennek hozzá, de a műanyag organikus formák is jól mutatnak vele. Bátrabbak nyugodtan tobzódjanak a színekben – válasszunk mellé púderrózsaszínt és türkízt, mert nem igazán lehet vele hibázni. És persze ne feledkezzünk el az igazi, élő növényekről sem!

 

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!
A következők is érdekesek lehetnek